Platea

El Teatre Romea és un teatre amb una mirada pròpia i independent.

EL TEATRE

El Teatre Romea va néixer com a teatre privat el 1863, orientat cap a la petita burgesia i les classes populars. Al 1981 es va convertir en el Centre Dramàtic de la Generalitat, complint el paper de Teatre Nacional fins a la creació del Teatre Nacional de Catalunya.

És al 1999 quan comença la seva nova etapa sota la gestió del Grup Focus que encarrega la direcció artística a Calixto Bieito, un dels directors escènics espanyols amb més projecció internacional. Des d’aleshores, el Teatre Romea s’ha convertit en un espai de rabiosa actualitat artística. Transgressió, provocació, reflexió i entreteniment, són la marca d’aquest centre de producció. Al 2011 la direcció artística del Teatre Romea passa a mans de Julio Manrique, al 2014 Borja Sitjà pren el relleu i al 2017 Carles Canut, qui va agafar les regnes del Romea fins al 2018.

Vinculada al teatre, la Fundació Romea  promou el sector de les arts escèniques a través d'activitats que fomenten el debat i la reflexió al voltant del fet cultural i teatral i dóna suport a la nova dramatúrgia, la formació i la investigació de les arts escèniques.

Entre altres guardons, el Teatre Romea ha rebut el Premi a la Millor Programació de Teatre d’Espanya, atorgat per la Feria Internacional de Teatro de Huesca el 2005, i el Premi Max de les Arts Escèniques com a Millor Empresari o Productor Teatral, l’any 2007.

 

EN CARTELL